Košarica

0

Nakupovalna košarica je prazna

V trgovino

zgodbe

Z OKUSOM

SI ŽELITE TORTO, KI PRIPOVEDUJE ZGODBO? ŽELITE POSEBEN IZGLED, VAŠE BARVE, UPODOBITEV SPOROČILA? SI ŽELITE VEČ, KOT SAMO TORTO?

Odkar sem začela izdelovati torte, sem si postavila preprosto vizijo in strategijo – želim, da so torte lepe in dobre! Na prvem mestu je vedno kvaliteta. Zato uporabljam sveže sestavine, sama izdelujem vse kreme, biskvite in mešam okuse. Ne uporabljam nobenih bližnjic z vnaprej pripravljenimi kremami.

Veliko časa porabim na razvoju dekorativnih tehnik. Obmazi in prelivi so osnova. Nadgradnja temu pa kombinacije barv in izdelovanje okraskov. Predvsem ročno risanje na torte ali izdelava 2D ali 3D figuric, ter jedilnega cvetja. In še korak dlje, izdelava celotne torte v 3D obliko, npr. avtomobil, stavbo, superjunaka ali karkoli drugega, kar želite s torto sporočiti.

Pri takšnem načinu izdelave tort obstajajo tudi nekatere omejitve. Na primer, ne morem vam izdelati torte do jutri. Tort, krem in biskvitov nimam zamrznjenih in ne uporabljam praškov. Možno pa je tudi, da na zalogi ravno nimam svežega manga, če bi si za jutri zaželeli mangovo kremo. Včasih se zgodi, da je kakšno preprosto naročilo možno izdelati do jutri, a to so redke izjeme in s tem ne gre računati. Kadar pa želite prilagojeno okraševanje, potrebujem še več časa – odvisno, kako zahtevno okraševanje in oblikovanje želite. Pri izdelavi zahtevno oblikovanih tort je nekaj omejitev tudi glede okusov. Različne kreme imajo različne strukture in nekatere niso primerne za izrez v 3D obliko.

Včasih dobim vprašanje ali lahko torto samo okrasim, izdelali pa bi jo sami. Razumem, da ste morda navajeni na svojo torto ali se morda želite izogniti kakšnim alergenim sestavinam. Ampak torto se “samo naredi”. S tem želim povedati, da je z okraševanjem torte mnogo več dela, potrebuješ specialne sestavine, posebno orodje in ure… pravzaprav leta izkušenj in vaj. Tako je pri zahtevno okrašenih tortah cena okraševanja lahko precej višja, kot sama torta. Lahko tudi nekajkrat višja. Za predstavo, izdelava človeške figurice ali junaka lahko traja 10 ur. Oblikovanje in okraševanje celotne torte v 3D obliko pa lahko traja tudi več kot 30 ur.

Torta lahko svojo zgodbo pove tudi brez izdelovanja 3D figur ali zahtevnega izrezovanja. Uporabimo različne tehnike risanja na torto, odtise in jedilne printe. Sporočite mi vaše želje glede izgleda torte in lahko vam predlagam primerno tehniko in upoštevam budget, ki ste ga namenili za torto.

Imate kakšno vprašanje? Pošljite mi sporočilo!