Košarica

0

Nakupovalna košarica je prazna

V trgovino

Torta,

ki pove vašo zgodbo.

Kakšna je popolna torta, me sprašujete?

Torte različnih velikosti in barv. Različnih oblik in z različnimi motivi. Torte za rojstne dneve, obhajila, poroke in druge priložnosti. Tort in predvsem želja je dan danes veliko. Zato je odgovoriti na vprašanje "Kaj je popolna torta?", skoraj nemogoče. Odgovor je namreč zmeraj drugačen. Kljub temu da vam ne morem odgovoriti na vprašanje o popolni torti, vam lahko povem, kakšna je popolna
torta zame.

Ko tako pomislim, lahko skoraj z gotovostjo trdim, da popolne torte pravzaprav ni; ali še bolje – popolna torta je lahko vsaka. Vsaka, ki je izdelana z mislijo na tistega, ki mu je torta namenjena. Ob upoštevanju želja, okusov in ob pridihu igrivosti. Popolna je tista torta, ki pove zgodbo. In prav to je tisto, kar me pri izdelavi vedno znova navdihne.

Kot sama velikokrat omenim, se v meni skriva en velik otrok. Ta otrok rad raziskuje, ustvarja - še posebej rad pa ima risanke. Nemalokrat se zgodi, da se precej poglobim v katerega izmed risanih junakov, ga preučim in začutim njegovo energijo. Z njim nato pogosto dopolnim kakšno izmed tort, da je ta zares posebna, drugačna, igriva.

Ker oblike tort omeji zgolj domišljija, risani junaki seveda niso edini, ki se znajdejo na tortah, ki jih izdelujem. Včasih si kdo zaželi torte v obliki najljubšega športnega pripomočka, instrumenta ali pa si zaželi okroglo torto, ki je posebej okrašena.

Ne glede na dizajn torte pa zmeraj prisegam na kvaliteto. Zato pri izdelavi tort uporabljam le najkakovostnejše sestavine. Ne svojim domačim in ne svojim strankam ne želim postreči tort z umetnimi sestavinami in posledično tudi umetnimi okusi. Uporaba različnih praškov je zato pri meni prepovedana. Pri peki uporabljam pravo smetano, odločam se za sveže sadje,...
Me boste sedaj vprašali, kaj naredim, ko določenega sadja ni na razpolago?

Res je. Pri delu naletimo tudi na situacije, ko si stranka zaželi torte z okusom jagod ali manga, ko pogledamo skozi okno, pa vidimo, da zunaj sneži... Na jagode lahko tako čakamo še kakšnih 5 mesecev, stranka pa torto potrebuje prihodnji teden. Vendar tudi za tak primer obstaja elegantna in kvalitetna rešitev - rešitev v obliki sadnih pirejev. Seveda bomo tudi med sadnimi pireji našli takšne in drugačne. Sama uporabljam sadne pireje podjetja, ki sveže sadje pravilno obdela in pire zamrzne. Tako sadje ohrani poln okus, torte pa so polne in aromatične.

Če še za trenutek zatavam k tistim najbolj posebnim tortam, ki so oblikovane kot vaši najljubši pravljični junaki, junaki iz risank ali filmov. Te torte so zares nekaj posebnega. Vanje je vloženega ogromno truda, želje po tem, da izpolnim prav vsako vašo željo. In ker je izdelava takšne torte precej kompleksna in zahtevna, se tu in tam rado zatakne - predvsem tam, kjer se pričnejo stikati vaša pričakovanja in možnosti, ki so na razpolago.

Naj razložim, nekoliko enostavneje. Za lažjo predstavo vam lahko povem, da izdelava človeške figurice ali junaka iz vaše najljubše risanke lahko traja celih 10 ur. Oblikovanje in okraševanje celotne torte v 3D obliko pa lahko traja tudi več kot 30 ur.

Zato vas naprošam, da torto naročite dovolj hitro.

Seveda pa lahko torta svojo zgodbo pove tudi brez izdelovanja 3D figur ali zahtevnega izrezovanja. Pri tem uporabim različne tehnike risanja na torto, odtise in jedilne printe.

Sporočite mi vaše želje glede izgleda torte in njene velikosti. Z veseljem vam bom predlagala primerno tehniko izdelave, z veseljem pa vam pomagam tudi z idejami glede dizajna.

Imate kakšno vprašanje? Pošljite mi sporočilo!