Košarica

0

Nakupovalna košarica je prazna

V trgovino

Vračila in reklamacije

Vračila in reklamacije

Vračila so možna le za izdelke, ki niso jedilni in nimajo roka uporabe. To so npr. pripomočki za oblikovanje in okraševanje tort ali pripomočki (silikonski modeli) za izdelavo sladic. 

Odstop od pogodbe

Potrošnik, ki je fizična oseba in pridobi izdelek za namene izven svoje pridobitne dejavnosti ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok začne teči en dan po datumu prevzema naročenega izdelka. Potrošnik z vračilom nima stroškov do podjetja. Lahko pa nastanejo stroški vračila izdelka v primeru pošiljanja in se obračunajo potrošniku po ceniku dostavne službe. Izdelek je potrebno vrniti podjetju v 30 dneh od oddanega sporočila o odstopu do pogodbe.

Možnost odstopa od pogodbe je namenjena temu, da izdelek lahko odprete in pregledate. Če vam ne ustreza, lahko odstopite od nakupa. To ne velja, če je izdelek ob nakupu v okvari, ne deluje ali je poškodovan. V tem primeru gre za uveljavljanje stvarne napake ali garancije.

Vračilo izdelka je možno le s priložitvijo računa o nakupu izdelka. Ob vračilu izdelka je možno izdelek zamenjati z drugim enakim izdelkom, v kolikor je ta na zalogi, sicer se kupcu povrne kupnina.

Stvarna napaka

Napaka je stvarna, kadar:

  • izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet,
  • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana,
  • artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane,
  • je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Stvarna napaka se preverja z drugim, brezhibnim izdelkom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca, pooblaščenega serviserja oziroma navedbami na samem artiklu.

Poškodba artikla

Možno je, da se je artikel poškodoval med dostavo. Zato je ob poškodbi artikla potrebno izpolniti zapisnik o poškodovani pošiljki. Ob prijavi poškodbe bomo potrebovali tudi fotografije celotnega paketa, embalaže (tudi notranjost), poškodovanega izdelka in nalepke dostavne službe o dostavi. Škodo je potrebno prijaviti v roku 7 koledarskih dni od datuma prejema paketa na e-naslov info@torte-spela.si.

Nepopolna pošiljka

Možno je, da je vaša pošiljka razdeljena v več paketov. Za informacije nam pišite na e-naslov info@torte-spela.si.

Pravne osebe

Pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema izdelka brez razloga, kot to velja za potrošnike (fizične osebe). Zato vračilo kupnine ni možno.

Izdelki, ki jih ni mogoče vrniti

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodb, pri katerih je predmet naročila ali nakupa blago, ki je bilo izdelano po navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno potrošnikovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe. Prav tako ni mogoče vrniti darilnih bonov.

Reklamacije

Vse torte in sladice so izdelane na način butične izdelave. To pomeni, da je za vsako torto rezerviran termin in ji lahko posvetimo vso pozornost, ki jo potrebuje. Nimamo nikakršnega interesa, da bi naredili drugačno torto, kot ste jo naročili.

Kljub temu sprejemamo reklamacije na izgled, oblikovanje in okraševanje torte v naslednjih primerih in na naslednje načine:

  • Pri prevzemu torte opazite nepravilnost, ki jo lahko popravimo. To sporočite takoj ali prinesite torto nazaj in bomo popravili napako. Kadar napake ni mogoče popraviti, se za vsak posamezen primer dogovorimo o načinu rešitve reklamacije.
  • Pri prevzemu torte se z izgledom ne strinjate. Reklamacija v tem primeru je možna le tako, da dobite povrnjeno celotno kupnino torte in hkrati torte ne prevzamete, torej jo pustite pri nas. Zato prosimo, da že pri naročilu torte poskrbite, da ste nam predali vse informacije, ki so vam pomembne in ste prepričani, da smo razumeli vaše naročilo.
  • Če želite reklamirati okus torte, morate torto na dan prevzema prinesti nazaj, da preverimo okus torte in izločimo morebitne napake v sestavinah. Če napako odkrijemo, se dogovorimo o načinu rešitve reklamacije. Če napake ne odkrijemo in vam okus zgolj ni všeč, reklamacije ne moremo upoštevati. Na spletni strani so našteti možni okusi, ki so tudi opisani z glavnimi komponentami in sestavinami.


Za vsa vprašanja v zvezi z vračilom ali reklamacijo nam pišite na e-naslov info@torte-spela.si ali nas pokličite na 031/343-181.