Košarica

0

Nakupovalna košarica je prazna

V trgovino

Splošni pogoji

Splošni pogoji

SPLOŠNO
To spletno mesto upravlja podjetje Torte Špela, Špela Peternelj s.p. Na celotnem spletnem mestu se izrazi "mi", "nas" in "naš" nanašajo na naše podjetje. Torte Špela, Špela Peternelj s.p. vam ponuja to spletno mesto, vključno z vsemi informacijami, orodji in storitvami, ki so na tem spletnem mestu na voljo vam, uporabniku, pod pogojem, da sprejmete vse tukaj navedene pogoje, politike in obvestila.

Z obiskom našega spletnega mesta in / ali nakupom pri nas uporabljate naše »storitve« in se strinjate, da sprejemate naslednje pogoje ("Splošni pogoji"), vključno z dodatnimi pogoji in pravilniki na katere navajamo tukaj in / ali so na voljo prek povezave ("Politika varnosti in zasebnosti", "Pogoji prevzema in dostave", "Pogoji vračil in reklamacij"). Ti pogoji in politike veljajo za vse uporabnike spletnega mesta, vključno z uporabniki, ki so brskalniki, prodajalci, kupci, trgovci in / ali ustvarjalci vsebine.

Pred dostopom do naše spletne strani ali njeno uporabo natančno preberite te pogoje. Z dostopom do katerega koli dela spletnega mesta ali njegovo uporabo se strinjate s temi pogoji storitve. Če se ne strinjate z vsemi pogoji te pogodbe, ne smete dostopati do spletnega mesta ali uporabljati nobenih storitev. Če se ti pogoji štejejo za ponudbo, je sprejem izrecno omejen na te pogoje.

Splošni pogoji veljajo tudi za vse nove funkcije ali orodja, ki so bodo dodane v trenutno spletno trgovino. Na tej strani lahko kadar koli pregledate najnovejšo različico splošnih pogojev. Pridržujemo si pravico do posodobitve, spremembe ali zamenjave katerega koli dela teh pogojev z objavo posodobitev in / ali sprememb na našem spletnem mestu. Vaša odgovornost je, da na tej strani redno preverjate spremembe. Vaša nadaljnja uporaba ali dostop do spletnega mesta po objavi kakršnih koli sprememb pomeni sprejemanje teh sprememb.

Naša trgovina gostuje na Shopify Inc. Nudijo nam spletno platformo za e-poslovanje, ki nam omogoča, da vam prodamo svoje izdelke in storitve.

Vse cene v spletni trgovini vsebujejo 9,5% ali 22% DDV - odvisno od vrste izdelka in predpisane davčne stopnje.

POGLAVJE 1 - POGOJI SPLETNE TRGOVINE
Če se strinjate s temi pogoji, izjavljate, da ste polnoletni v svoji državi ali provinci prebivanja in ste nam dali svoje soglasje oziroma dovoljenje, da kateri koli od vaših mladoletnih vzdrževanih oseb uporablja te strani.
Naših izdelkov ne smete uporabljati za kakršen koli nezakonit ali nepooblaščen namen, niti ne smete pri uporabi storitve kršiti zakonov v vaši jurisdikciji (vključno z zakoni o avtorskih pravicah, vendar ne omejeno nanje).
Ne smete prenašati nobenih črvov ali virusov ali kakršne koli uničujoče kode.
Kršitev katerega koli pogoja bo povzročila takojšnjo ukinitev vaših storitev.

POGLAVJE 2 - SPLOŠNI POGOJI
Pridržujemo si pravico, da kadar koli iz kakršnega koli razloga zavrnemo storitev.
Razumete, da se vaša vsebina (brez informacij o kreditni kartici) lahko prenaša nešifrirano in vključuje (a) prenose prek različnih omrežij; in (b) spremembe zaradi uskladitve in prilagajanja tehničnim zahtevam povezovalnih omrežij ali naprav. Podatki o kreditni kartici so med prenosom prek omrežja vedno šifrirani.
Strinjate se, da ne boste razmnoževali, podvajali, kopirali, prodajali, preprodajali ali izkoriščali nobenega dela storitve, uporabe storitve ali dostopa do storitve ali kakršnega koli stika na spletnem mestu, prek katerega je storitev na voljo, brez izrecnega pisnega dovoljenja naše strani. .
Naslovi poglavij, uporabljeni v tej pogodbi, so vključeni samo zaradi udobja in ne bodo omejevali ali kako drugače vplivali na te pogoje.

POGLAVJE 3 - PRAVILNOST, POPOLNOST IN ČASOVNJA NEOMEJENOST INFORMACIJ
Ne odgovarjamo, če podatki, ki so na voljo na tej spletni strani, niso točni, popolni ali aktualni. Gradivo na tej spletni strani je namenjeno zgolj splošnim informacijam in se nanj ne sme sklicevati ali uporabljati kot edino podlago za odločanje brez posvetovanja s primarnimi, natančnejšimi, popolnejšimi ali pravočasnejšimi viri informacij. Vsakršno zanašanje na gradivo na tej spletni strani je na lastno odgovornost.
To spletno mesto lahko vsebuje nekatere zgodovinske informacije. Zgodovinske informacije nujno niso aktualne in so samo informativne. Pridržujemo si pravico, da kadar koli spremenimo vsebino te strani, vendar nismo dolžni posodabljati nobenih informacij na naši spletni strani. Strinjate se, da ste odgovorni za spremljanje sprememb na naši spletni strani.

POGLAVJE 4 - SPREMEMBE STORITVE IN CENE
Cene naših izdelkov se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.
Pridržujemo si pravico, da kadar koli spremenimo ali ukinemo storitev (ali kateri koli njen del ali vsebino) brez predhodnega obvestila.
Za kakršno koli spremembo, spremembo cene, začasno ukinitev ali ukinitev storitve ne bomo odgovorni ne vam ne tretji osebi.

POGLAVJE 5 - IZDELKI ALI STORITVE (če je primerno)
Nekateri izdelki ali storitve so morda na voljo izključno na spletu prek spletnega mesta. Ti izdelki ali storitve imajo lahko omejene količine in jih je mogoče vrniti ali zamenjati le v skladu z našo politiko vračila.
Potrudili smo se čim bolj natančno prikazati barve in slike naših izdelkov, ki se pojavijo v trgovini. Ne moremo jamčiti, da bo prikaz barv vašega računalniškega monitorja natančen.
Pridržujemo si pravico, vendar nismo dolžni omejiti prodaje naših izdelkov ali storitev na katero koli osebo, geografsko regijo ali jurisdikcijo. To pravico lahko uveljavljamo za vsak primer posebej. Pridržujemo si pravico do omejitve količin vseh izdelkov ali storitev, ki jih ponujamo. Vsi opisi izdelkov ali cene izdelkov se lahko kadar koli spremenijo brez predhodnega obvestila po lastni presoji. Pridržujemo si pravico, da kadar koli prenehamo ponujati izdelek. Vsaka ponudba za kateri koli izdelek ali storitev na tej spletni strani je neveljavna, če je prepovedana.
Ne jamčimo, da bo kakovost izdelkov, storitev, informacij ali drugega materiala, ki ste jih kupili ali pridobili, izpolnila vaša pričakovanja ali da bodo morebitne napake v storitvi popravljene.

POGLAVJE 6 - PRAVILNOST RAČUNOV IN PODATKI O UPORABNIŠKEM RAČUNU
Pridržujemo si pravico zavrniti vsako naročilo, ki ga oddate pri nas. Po lastni presoji lahko omejimo ali prekličemo kupljene količine na osebo, na gospodinjstvo ali na naročilo. Te omejitve lahko vključujejo naročila, oddana z istim računom stranke, isto kreditno kartico in / ali naročila, ki uporabljajo isti naslov za izstavitev računa in / ali pošiljanje. V primeru, da bomo spremenili naročilo ali ga preklicali, vas bomo morda poskušali obvestiti tako, da se obrnemo na e-poštni naslov in / ali naslov za izstavitev računa / telefonsko številko, ki ste jih navedli v času oddaje naročila. Pridržujemo si pravico omejiti ali prepovedati naročila, katera so po naši edini presoji oddali prodajalci, preprodajalci ali distributerji.

Strinjate se, da boste zagotovili trenutne, popolne in natančne podatke o nakupu in računu za vse nakupe, opravljene v naši trgovini. Strinjate se, da boste takoj posodobili svoj račun in druge podatke, vključno z vašim e-poštnim naslovom in številkami kreditnih kartic ter datumi poteka veljavnosti, da bomo lahko zaključili vaše transakcije in vas po potrebi kontaktirali.

Za več podrobnosti preberite naš pravilnik o vračilu in reklamacijah.

POGLAVJE 7 - NEOBVEZNA ORODJA
Lahko vam zagotovimo dostop do orodij drugih proizvajalcev, ki jih niti ne nadziramo niti ne moremo nadzirati.
Potrjujete in se strinjate, da zagotavljamo dostop do takšnih orodij, »kakršni so« in »na voljo«, brez kakršnih koli jamstev, predstavitev ali kakršnih koli pogojev in brez kakršne koli odobritve. Ne bomo prevzeli nobene odgovornosti, ki bi izhajala iz ali se nanašala na vašo uporabo neobveznih orodij tretjih oseb.
Kakršna koli uporaba neobveznih orodij, ki so na voljo na spletnem mestu, je popolnoma na lastno odgovornost in po lastni presoji. Zagotavljate, da ste seznanjeni s pogoji ostalih neodvisnih ponudnikov in le te sprejemate.
V prihodnosti lahko na spletnem mestu ponudimo tudi nove storitve in / ali funkcije (vključno z izdajo novih orodij in virov). Za te nove funkcije in / ali storitve veljajo tudi ti splošni pogoji.

POGLAVJE 8 - POVEZAVE TRETJIH OSEB
Nekatere vsebine, izdelki in storitve, ki so na voljo prek naše storitve, lahko vključujejo materiale tretjih oseb.
Povezave tretjih oseb na tej strani vas lahko usmerjajo na tuje strani, ki niso povezane z nami. Nismo odgovorni za preučevanje ali ocenjevanje vsebine ali natančnosti in ne jamčimo in ne bomo odgovorni za kakršen koli material ali spletno mesto tretjih oseb ali za kakršen koli drug material, izdelke ali storitve tretjih oseb.
Ne odgovarjamo za nobeno škodo ali škodo, povezano z nakupom ali uporabo blaga, storitev, virov, vsebine ali kakršnih koli drugih transakcij, opravljenih v zvezi s tretjimi spletnimi mesti. Pred kakršno koli transakcijo natančno preglejte politike in prakse tretjih oseb in se prepričajte, da jih razumete. Pritožbe, zahtevki, pomisleki ali vprašanja v zvezi s tretjimi izdelki bi morali biti usmerjeni na tretje osebe.

POGLAVJE 9 - PRIPOMBE UPORABNIKOV, POVRATNE INFORMACIJE TER DRUGI PREDLOGI
Če na našo zahtevo pošljete določene prispevke (na primer natečajne prijave) ali brez naše zahteve pošljete kreativne ideje, predloge, ponudbe, načrte ali drugo gradivo, bodisi prek spleta, po e-pošti, po pošti ali kako drugače se strinjate, da lahko kadar koli brez omejitev urejamo, kopiramo, objavljamo, distribuiramo, prevajamo in kako drugače uporabljamo v katerem koli mediju kakršne koli komentarje, ki nam jih posredujete. Nismo in ne bomo dolžni (1) hraniti kakršnih koli pripomb v zaupnosti; (2) plačati odškodnino za morebitne pripombe; ali (3) za odgovor na morebitne pripombe.
Vsebino, za katero po lastni presoji ugotovimo, da je nezakonita, žaljiva, grožnja, kleveta, obrekovanje, pornografija, nespodobna ali drugače sporna vsebina ali krši intelektualno lastnino katere koli stranke ali te splošne pogoje, lahko preverjamo, urejamo ali odstranimo po lastni presoji, vendar tega nismo dolžni.
Strinjate se, da vaši komentarji ne bodo kršili nobene pravice katere koli tretje osebe, vključno z avtorskimi pravicami, blagovnimi znamkami, zasebnostjo, osebnostjo ali drugimi osebnimi ali lastniškimi pravicami. Nadalje se strinjate, da vaši komentarji ne bodo vsebovali obrekovalnega ali drugače nezakonitega, žaljivega ali nespodobnega gradiva ali kakršnega koli računalniškega virusa ali druge zlonamerne programske opreme, ki bi lahko kakor koli vplivala na delovanje storitve ali katere koli povezane spletne strani. Ne smete uporabljati napačnega e-poštnega naslova, se pretvarjati, da ste nekdo drug kot vi, ali kako drugače zavajati nas ali tretjih oseb glede izvora kakršnih koli komentarjev. Za vaše komentarje in njihovo točnost ste odgovorni izključno sami. Ne prevzemamo odgovornosti in ne prevzemamo odgovornosti za kakršne koli komentarje, ki ste jih objavili vi ali tretja oseba.

POGLAVJE 10 - OSEBNI PODATKI
Vaše posredovanje osebnih podatkov v trgovini ureja naša politika varnosti in  zasebnosti.

POGLAVJE 11 - NAPAKE, NEPRAVILNOSTI IN OPUSTITVE
Občasno lahko na našem spletnem mestu ali v storitvi obstajajo informacije, ki vsebujejo tipografske napake, nepravilnosti ali opustitve, ki se lahko nanašajo na opise izdelkov, cene, promocije, ponudbe, stroške pošiljanja izdelkov, roke prevoza in razpoložljivost. Pridržujemo si pravico do popravka morebitnih napak, netočnosti ali opustitve ter do spremembe ali posodobitve informacij ali preklica naročila, če so kakršne koli informacije v storitvi ali na katerem koli sorodnem spletnem mestu kadar koli brez predhodnega obvestila netočne (tudi po oddaji naročila).
Ne prevzemamo nobene obveznosti posodabljanja, spreminjanja ali pojasnjevanja informacij v storitvi ali na katerem koli sorodnem spletnem mestu, vključno z informacijami o cenah, ne glede na omejitve, razen če to zahteva zakon. Ni nam potrebno navesti nobenega določenega datuma posodobitve ali osveževanja, uporabljenega v storitvi ali na katerem koli sorodnem spletnem mestu, da so bile vse informacije v storitvi ali na katerem koli sorodnem spletnem mestu spremenjene ali posodobljene.

POGLAVJE 12 - PREPOVEDANE UPORABE
Poleg drugih prepovedi, določenih v pogojih storitve, vam je prepovedano uporabljati spletno mesto ali njegovo vsebino: (a) za kakršen koli nezakonit namen; (b) prositi druge za izvajanje ali sodelovanje pri kakršnih koli nezakonitih dejanjih; (c) kršiti katere koli mednarodne, zvezne, pokrajinske ali državne predpise, pravila, zakone ali lokalne odloke; (d) kršiti ali kršiti naše pravice intelektualne lastnine ali pravice intelektualne lastnine drugih; (e) nadlegovati, zlorabljati, žaliti, škodovati, obrekovati, poniževati, omalovaževati, ustrahovati ali diskriminirati na podlagi spola, spolne usmerjenosti, vere, narodnosti, rase, starosti, nacionalnega izvora ali invalidnosti; (f) predložiti napačne ali zavajajoče informacije; (g) za nalaganje ali prenos virusov ali katere koli druge vrste zlonamerne kode, ki bo ali se lahko uporablja na kakršen koli način, ki bo vplival na funkcionalnost ali delovanje storitve ali katerega koli sorodnega spletnega mesta, drugih spletnih mest ali interneta; (h) za zbiranje ali sledenje osebnim podatkom drugih; (i) za pošiljanje neželene pošte, lažno predstavljanje, pretvarjanje, pretvezo, prebiranje in zbiranje podatkov; (j) za kakršen koli nespodoben ali nemoralen namen; ali (k) posegati v varnostne značilnosti storitve ali katere koli povezane spletne strani, drugih spletnih mest ali interneta ali jih zaobiti. Pridržujemo si pravico do ukinitve vaše uporabe storitve ali katere koli povezane spletne strani zaradi kršitve katere koli prepovedane uporabe.

POGLAVJE13 - ZAVRNITEV JAMSTVA; OMEJITEV ODGOVORNOSTI
Ne jamčimo, zagovarjamo ali predstavljamo, da bo vaša uporaba naše storitve nemotena, pravočasna, varna ali brez napak.
Ne jamčimo, da bodo rezultati, pridobljeni z uporabo storitve točni ali zanesljivi.
Strinjate se, da lahko občasno odstranimo storitev za nedoločen čas ali kadar koli odpovemo storitev, ne da bi vas o tem obvestili.
Izrecno se strinjate, da je vaša uporaba ali nezmožnost uporabe storitve izključno na vašo lastno odgovornost. Storitev in vsi izdelki in storitve, ki vam jih ponujamo, se (razen ko je izrecno navedeno) zagotavljajo "takšni, kot so" in "na voljo" za vašo uporabo, brez kakršnega koli zastopanja, jamstev ali kakršnih koli pogojev, bodisi izrecnih bodisi implicitno, vključno z vsemi implicitnimi garancijami ali pogoji prodajnosti, tržne kakovosti, ustreznosti za določen namen, trajnosti, upravičenosti in ne-kršitve.
Naši direktorji, zaposleni, sodelavci, zastopniki, izvajalci, pripravniki, dobavitelji, ponudniki storitev ali dajalci licence v nobenem primeru ne bodo odgovorni za škodo, izgubo, zahtevek ali kakršno koli neposredno, posredno, naključno, kaznovalno, posebno ali posledično škodo katere koli vrste, vključno z izgubljenim dobičkom, izgubljenim prihodkom, izgubljenimi prihranki, izgubo podatkov, stroški zamenjave ali kakršno koli podobno škodo, ki temelji na pogodbi, deliktni odgovornosti (vključno z malomarnostjo), strogi odgovornosti ali kako drugače, ki izhajajo iz vaše uporabe katere koli storitve ali izdelkov, nabavljenih z uporabo storitve, ali za kateri koli drug zahtevek, povezan na kakršen koli način z vašo uporabo storitve ali katerega koli izdelka, vključno z, vendar ne omejeno na, kakršnimi koli napakami ali pomanjkljivostmi v kateri koli vsebini, ali kakršno koli izgubo ali kakršno koli škodo, ki je nastala kot posledica uporabe storitve ali katere koli vsebine (ali izdelka), objavljene, posredovane ali kako drugače dostopne prek storitve, tudi če je obveščena o njihovi možnosti. Ker nekatere države ali jurisdikcije ne dovoljujejo izključitve ali omejevanja odgovornosti za posledično ali naključno škodo, bo naša odgovornost v takih državah ali jurisdikcijah omejena na največji možni zakonski obseg.

POGLAVJE 14 - ODŠKODNINE
Strinjate se, da Torte Špela, Špela Peternelj in naša matična družba, hčerinska podjetja, podružnice, partnerji, sodelavci, direktorji, zastopniki, izvajalci, dajalci licenc, ponudniki storitev, podizvajalci, dobavitelji, pripravniki in zaposleni niso odškodninsko odgovorni za kakršne koli zahtevke ali zahteve, vključno z razumnimi odvetniškimi honorarji, ki jih je plačala katera koli tretja oseba zaradi kršitve teh splošnih pogojev ali dokumentov, ki jih vsebujejo s sklicevanjem, ali zaradi kršitve katere koli zakonodaje ali pravic tretje osebe.

POGLAVJE 15 - LOČLJIVOST
V primeru, da se za katero koli določbo teh pogojev storitve ugotovi, da je nezakonita, neveljavna ali neizvršljiva, bo taka določba kljub temu izvršljiva v največji možni meri, ki jo dovoljuje veljavna zakonodaja, in neizvršljivi del se šteje za ločen od teh pogojev. Takšna določitev ne vpliva na veljavnost in izvršljivost drugih določb.

POGLAVJE 16 - PRENEHANJE
Obveznosti strank, ki so nastale pred datumom prenehanja storitve, za vse namene preživijo prenehanje veljavnosti te pogodbe.
Ti pogoji veljajo, razen če in dokler jih ne odpovemo vi ali mi. Te pogoje lahko kadar koli prekličete tako, da nas obvestite, da ne želite več uporabljati naših storitev, ali ko prenehate uporabljati naše spletno mesto.
Če po naši edini presoji ne izpolnite katerega koli pogoja ali določila teh pogojev ali sumimo, da niste izpolnili, bomo lahko to pogodbo kadar koli odpovedali brez predhodnega obvestila odpovedali in boste še naprej odgovorni za vse zapadle zneske vključno z datumom odpovedi; in / ali vam lahko v skladu s tem zavrnemo dostop do naših storitev (ali katerega koli njihovega dela).

POGLAVJE 17 - CELOTNI DOGOVOR
Če nismo izvajali ali uveljavili nobene pravice ali določbe teh pogojev, ne pomeni odpovedi tej pravici ali določbi.
Ti pogoji in vsi pravilniki, politike ali operativna pravila, ki smo jih objavili na tej strani ali v zvezi s storitvijo, predstavljajo celoten dogovor in razumevanje med vami in nami ter urejajo vašo uporabo storitve in nadomeščajo predhodne ali sočasne dogovore, sporočila in predloge, bodisi ustno ali pisno, med vami in nami (vključno s predhodnimi različicami pogojev storitve, vendar ne omejeno nanje).
Kakršne koli nejasnosti pri razlagi teh pogojev storitve se ne smejo razlagati proti stranki, ki pripravlja besedilo.

POGLAVJE 18 - VELJAVNO PRAVO
Te pogoje storitve in morebitne ločene sporazume, s katerimi vam zagotavljamo storitve, ureja in razlaga zakonodaja Slovenije.

POGLAVJE 19 - SPREMEMBE POGOJEV STORITVE
Na tej strani lahko kadar koli pregledate najnovejšo različico splošnih pogojev.
Pridržujemo si pravico, da po lastni presoji posodobimo, spremenimo ali nadomestimo kateri koli del teh pogojev z objavo posodobitev in sprememb na našem spletnem mestu. Vaša odgovornost je, da na našem spletnem mestu redno preverjate spremembe. Vaša nadaljnja uporaba ali dostop do našega spletnega mesta ali storitve po objavi kakršnih koli sprememb teh pogojev storitve pomeni, da sprejemate te spremembe.

POGLAVJE 20 - NAGRADNA IGRA SWEET BITES
Nagradno igro prireja podjetje TORTE ŠPELA, ŠPELA PETERNELJ S.P. na socialnem omrežju Facebook.
Sodelujoči všečkajo post na Facebooku in ga delijo.
Datum poteka nagradne igre od 18.5.2022 – 25.5.2022
Nagrada: Paketek čokoladic.
Facebook nagradne igre ne sponzorira, je ne podpira ali upravlja, temveč je le njen gostitelj. S sodelovanjem v nagradni igri posamezniki soglašajo z obdelavo svojih osebnih pdoatkov, ki so nam jih zaupali, za namene nagradne igre.

POGLAVJE 21 - KONTAKTNI PODATKI
Naziv: Torte Špela, Špela Peternelj s.p.
Naslov: Kriška ulica 33, 4000 Kranj
E-naslov: info@torte-spela.si